Tuesday, July 13, 2010

Pray for stronger


~Life isn't about finding yourself,
Life is about creating yourself~

Rasanya baru semalam aku melaporkan diri untuk Latihan Industri...tapi tiba-tiba hari ni bila masuk office, punch card..its already 14th July dude huhu..Bermakna kurang satu minggu dari tarikh hari ini aku bakal menamatkan Latihan Industri..Latihan untuk mengenal dunia pekerjaan. Latihan untuk menyesuaikan diri dengan semua keadaan dalam waktu yang singkat. Latihan untuk mengenal sistem.Pada aku itu yang penting.

Dan.

Bermakna lebih kurang satu minggu juga aku bakal menghirup udara ASWARA semula. Memulakan semester baharu dengan harapan agar aku menjadi lebih fokus dan serius di dalam pengajian. No more main-main!

PeTA hampir menjengah ke pintu hidup wahai Afiqah! Sedarlah!!

Cuti sebelum bermulanya praktikal, aku habiskan bahan bacaan yang aku beli ketika Pesta Buku Antarabangsa april lalu. Itupun ada beberapa buku lagi yang tak sempat nak dihabiskan. Dan kemas punya kemas, ada beberapa buah buku yang aku beli sewaktu pesta buku tahun lepas yang masih tidak disentuh...diuliti dan diakrabi isinya...Aii...apakah yang kau buat Afiqah...

Yang paling penting antara yang terpenting di dalam kamus pengajian aku yang bakal bermula kurang seminggu dari sekarang ialah :

1) Penulisan Ilmiah huhu ...kenapalah En Azman masih tak reply email yang aku kirim pada dia berkenaan tajuk aku tu ya...
2) Pra PeTA..kan dah cakap makin dekat...dusshhh!
3) Penulisan skrip iv~ masih terkial-kial walau dah sampai level ini~
4) Saya nak subjek penulisan skrip dokumentari diwujudkan lagi...tolonglah...

=)

Ya Allah, mudahkan segala perjalanan hidupku nanti. Pray for stonger! =)